13 Temmuz 2008 Pazar

HANİ LAN SENİN ŞAPKAN

Image Hosted by ImageShack.us

Ormanda Arslan Kral ve yardımcıları Kurtla, Tilki ve Çakal uzun süredir saltanatlarını sürdürüyorlarmış. Arslan kralın her dediği yardımcıları tarafından anında gerçekleştiriliyormuş.
Ama ormanda diğer hayvanlar bu duruma itiraz etmeye ve kendilerine haksızlık yapıldığını falan söylenmeye başlamışlar. Hem de arada bir Fili ayıyı falanda kışkırtıyorlarmış.
Tilki düşünmüş taşınmış Krala bir öneri getirmiş.
Majesteleri zayıf hayvanlardan bazılarının yapması imkansız yasaklar koyalım. Sonrada o yapamayan hayvanı yapmadığı için tüm halkın önünde bir güzel dövelim. Öteki hayvanlarda sıra kendilerine gelecek diye korkularından sinerler düzeni sağlarız demiş.
Bu iş içinde en zayıflardan tavşan uzun kulaklı olduğu için şapka giyemez. Herkese Şapka giymek mecburiyeti getirelim. Sonrada tüm hayvanları toplayıp şapka yasası kontrolünden geçirip tavşanı bir güzel döverek bu işi halledelim demiş. Kurtla çakalda destek olmuşlar kralda kabul etmiş yasa ilan edilmiş ve herkes şapka giymiiiiş.
Kral tüm hayvanları meydana toplayıp şapkasız tavşanı yakalatmış. Görevliler hani lan senin şapkan diye acımasızca dövüp tüm hayvanları dehşetle titretmişler.
O günden sonra ne zaman adalet istiyoruz homurtuları çıksa meydana toplanıp şapka kontrolünden geçirilip her seferinde tavşanı daha kötü döver olmuşlar. Hayvancıklarda zamanla tavşanın haline ağlayarak dağılmaya başlamışlar.
Bir gün Kurt krala gelip yine bir şeyler oluyor hayvanlar filin etrafına toplanmış tavşana yapılan zulümden dolayı isyan etmeyi düşünüyorlar bu numara bayatladı Tavşanın kafasına şapkanın uymadığını herkes anladı başka bir yol arayalım demiş.
Kral tedbir nedir diye sorunca Tilki gene meydana toplayalım. Tavşana git majestelerine sigara alda gel diye görev verelim. Tavşan filtreli alırsa ulan sen nasıl filtreli alırsın diye filtresiz alırsa vay niye filtresiz aldın diye dövelim demiş.
Yine tüm hayvanları başka bir bahane ile medya topladıktan sonra tilki tavşanı çağırıp elindeki parayı uzatarak git majestelerine sigara alda gel demiş. Tavşan anında fırlamış tam ilerideki ağacı döneceği sırada geriye dönüp bağırmış. Filtrelimi olsun filtresiz mi.
Kral ve yardımcıları bir birlerine bakışmışlar ve Kral ormanı sallayacak şekilde aniden gürlemiş gel ulan buraya,
Hani lan senin şapkan.
A.D.Şimşek

Hiç yorum yok: