15 Eylül 2008 Pazartesi

AYAKKABININ TEKİ ARANIYOR...



Genç adam Cuma günü arabasıyla evine gidiyordu. Eşini evden alıp birlikte müzikli bir yere, akşam yemeği yemeye gideceklerdi. Bunu düşünürken yol kenarında otostop yapan güzel bir kız gördü. Çok düşünmeden arabayı durdurdu ve kızı arabaya davet etti.
Adam, güzel kızla yol boyunca sohbet etti. Güzel kız gideceği yere yakın bir yere geldiğinde teşekkür ederek arabadan indi. Bir süre sonra adam evine geldi, eşini aldı ve tekrar yola çıktılar. O sırada adamın gözüne hemen yanında duran topuklu bir ayakkabı ilişti. Hemen aklına biraz önce arabadan indirdiği güzel kız geldi. Herhalde ayakkabıyı çantasından düşürmüştü. Bunu eşine açıklayamazdı, anlatsa da belki eşi inanmazdı.
Hemen bir plan yaptı ve eşinin dikkatini ters tarafa yönelttiğinde ayakkabıyı aldı ve kendi oturduğu taraftaki camdan dışarı attı. Genç adam şimdi kendini rahatlamış hissediyordu.
Bir süre sonra yemek yiyecekleri restorana gelmişlerdi ama adamın eşi kuşkuyla arabanın içini araştırıyordu. Genç adam sinirli bir biçimde eşine sorunun ne olduğunu sordu.
Eşi, şaşkın bir biçimde yanıtladı:
“Ayakkabımın tekini bulamıyorum.”

Hiç yorum yok: