MALZEMELER:
3 BARDAK PİRİNÇ,
YARIM KİLO KUŞBAŞI ET,
2 SOĞAN,
2 KAŞIK SALÇA(VEYA İNCE DOĞRANMI 1 DOMATES),
TEREYEĞ,
TUZ,
KARABİBER,
YAPILIŞI:
ETLERİMİZ KUŞBAŞI DOĞRANIR.
İYİCE KIZDIRILMŞ TENCEREDE ETLERİMİZ SUYUNU SALIP GERİ ÇEKENE KADAR KAVRULUR.TEREYAĞ EKLENİR,İNCE DOĞRANMIŞ SOĞAN KAVRULUR.1,5-2 BARDAK SICAK SU İLAVE EDİLİR.TUZ VE KARABİBER EKLENİR.SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR.
BU ARADA PİRİNÇLERİMİZDE 20 DK KADAR SICAK SU İLE ISLATILIR.SONRA SOĞUK SU İLE İYİCE YIKANIR.SUYU SÜZÜLÜP TEREYAĞINDA YAVAŞ KARIŞTIRARAK İYİCE KAVRULUR.TUZ KOYULUR.
HAZIRLANAN ETLERİMİZİ TASIN(BENİM ÇELİK SAKLAMA KABIM VARDI) İÇİNE BOŞALTILIR.TENCEREMİZİN ORTASINA TERS ÇEVRİLİP YERLEŞTİRİLİR.KENARINA KAVURDUĞUMUZ PİRİNÇLER YERLEŞTİRİLİR.TASIMIZIN ÜSTÜNE AĞIRLIK YERLEŞTİRİLİR.
4-4,5BARDAK SICAK SU DİKKATLİCE PİRİNCE EKLENİR.OCAKTA PİŞİRİLİR.KAYNADIĞI ZAMAN OCAĞIN ALTI KISILIR.
AFİYET ŞİFA OLSUN
1 Nisan 2009 Çarşamba
PİLAVLI TAS KEBABI
Etiketler:
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder