29 Ağustos 2009 Cumartesi

Sevmek, çok büyük bir imtihandır.



Küçük bir et parçasında, büyük bir dağ taşımaya benzer.Çoğu zaman dağ başını kar kaplar,ara sıra da tufan olur.Hayat sıkar ,daraltır canını.Oysa ki ne kadar geniştir kalbimiz.Her şeyi alır içine,bazen de genişliği nisbetinde daralıverir,sığmaz olursun içine.
Sevmekte böyle bir nesnedir. Sevgilinin gülüşüyle gül, gülistan olur kalp yamaçların. Sevginin gitmesiyle tarumar olur bağın, bostanın. Hayat işte, bazen güler insana, aldatır, kandırır. Sahte mutluluklar yaşatır bir ara. Öyle bir hal alırsın ki; sanırsın bu bir rüya, çoğu zaman kabusa dönüşür. Sahte mutluluklar kaybolur, gökyüzünü sarar karabulutlar. Hasret şimşekleri çakar, özlem yıldırımları düşer yüreğine, gözyaşları akar sonra. Oysa ki anlamı yok bunların. Çoktan güneş esir edilmiş o karalar ardına, yüzlerde kalmamış bir tebessüm. Soluk bezler, yorgun bedenler.
Her Adımda uzaklaşırsın sevgiden,yalnızlığa yaklaşırsın milim milim. Farkında olmazsın çoğu zaman. Deli divane gibi koşuşturursun geceler boyu, sevginden geriye yıkık hayaller kalmıştır geriye. Mesafeleri ölçersin yalnız kaldığın zaman, tek tek.... Oysa ne kadar uzak, ne de yakın zaman.
Fırtınayla inatlaşırsın hayat boyu. Küllerini savurursun sevdanın, ardından hicret başlar diyar diyar, yer yer kaçarsın sarayından, saltanatından, yurdundan.Güneş dahi ısıtmaz olur tenini,hayallerini. Kalbin köledir artık, sense bir esir.
Oysa ki gitmek istememiştin bu diyardan, hicret çok uzaktı sana. Nedenini bilmediğin acılar sızlattı kalbini, kanattı yaranı. Tıpkı petekten süzülen bal gibi damla damla semaya yükseliyordun artık. Farkına varmıyordun yılların. Hayat ağlarını örüyordu sana karşı, ilmek ilmek, harf harf ve sen bilmedin, anlamadın, okuyamadın bu beyitleri. Doğru nasıl okuyabilirdin ki; onlar beyaz sayfanın gizli harfleriydi, bir tek sevgilinin gönül gözü idrak ederdi.... Şifreliydi çoğu.
Hayatı bukalemon'a benzetek doğru olur. Rengi çoktur. Bazen sevgi renkleri sarar etrafını, çoğu zaman ızdırap hakim olur cana. Kalp büyük bir mağara, sevmek de büyü bir imtihandır sana
Yıllara, kasırgalara, yaşlılıklara inat, kökleri sağlam çınarlar gibi devrilmeyenlere selamlar olsun ve selam güzele olsun. Çünkü "Güzele iltifat etmek güneşe mum tutmaya benzer. Mum nasıl sönük kalırsa güneşin karşısında iltifatlarımda sönük kalır güzelliğinin yanında..."
alıntıdır..

1 yorum:

deniz yıldızı dedi ki...

Yüreğinize sağlık.