8 Eylül 2009 Salı

PİRİNÇ PİLAVI


Malzemeler:(5 kişilik)
3 bardak pirinç,
1,5 yemek kaşığı tereyağ,
4,5 su bardağı kaynar su,
ve pirinci ıslamak için ayrıca 4-5 bardak kaynar su,

Yapılışı:
İlk önce kaynattığımız 4-5 bardak suyumuz ile ayıklanmış pirincimiz ıslatılır.yarım saat kadar bekletilir.

Islanan pirincimizi tel süzgece alıp iyice suyunun süzülmesi sağlanır.
Bu arada pilav tenceremize yağımız koyulup kızarması sağlanır.Suyu akan pirincimiz de eklenir.Yavaş yavaş karıştırılarak kavrulur.kaynamış 4,5 bardak suyumuz ve tuzu eklenerek pişmeye bırakılır.5 dk harlı ateşte daha sonrada suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok: