1 Eylül 2010 Çarşamba

UÇAK YAPIYORUZ...

Merhaba Değerli Dostlar...
Uzun süredir yoğunluk nedeniyle blogumuza ekleme yapmıyorduk, dökümanlar o kadar birikti ki fırsat buldukça ne yapıp edip eklemeye karar verdik.
Bugün kü paylaşımımız genelde çocukları ilgilendiriyor.
Kağıttan uçak yapımı, hani Hababam Sınıfında olur ya, yada her boş derste genelde öğrencilerin yapıp birbirlerine attıkları uçaklardan. Ama bu seferki benim daha önceden yapımını bilmediğim bir uçak ve oldukça uçuğu güzel ve havada uzun süre kalıyor. İnişi de pek fena değil hava şartlarına göre değişiyor. Bu uçağın tarifini Tubitak'ın "TÜBİTAK’tan Türkiye'nin İlk Aylık Okul Öncesi Bilim Dergisi" şeklinde sunmuş olduğu Meraklı Minik dergisinden öğrendim. Sizlerle de paylaşmak istedim. Bilen arkadaşlarımız vardır ama onlar bilmiyormuş gibi yaparlarsa fena olmaz hani... Meraklı Minik dergisini beğenirseniz abona olmak için Abone Formu linkini izleyebilirsiniz. Biz gelelim uçağımızın yapımına:
Öncelikle tek ihtiyacımız olan malzeme bir adet A4 Fotokopi Kağıdı;
1-Kağıdımızı yanlamasına ikiye katlıyoruz.



2-Kağıdımızın sol tarafından önce alt köşesini katladığımız bölüme doğru yani kağıdın ortasına doğru kıvırıyoruz ve katlıyoruz. Aynı işlemi karşı kenar içinde yapıyoruz.



3-Katladığımız bölümden yeniden bir daha kağıdımızın ortasına doğru katlıyoruz, diğer kenar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.



4-İkinci kez katladığımız kağıdımızın önce alt tarafından olmak üzere yine kağıdın ortasına gelecek şekilde her iki taraftan katlıyoruz.



Sonrasında uçağımızın en son katladığımız bölüme denk gelen parçayı gövdeden ayırarak kanatları oluşturuyoruz.



Uçağımızın son hali böyle olması gerekiyor :)



Resimlerden yardım almadan anlatmak oldukça uzun ve zor bir yöntem. Videolu olarakta eklenebilirdi ancak bu yöntemi tercih ettik. Anlatım yetersiz farkındayım ancak resimler yeteri kadar yardımcı olduğu kanaatindeyim.
Anlatım ve resimlerin yeterli gelmediği noktada ilgilenen dostlara yardımcı döküman temin edilecektir.
İyi eğlenceler...

Hiç yorum yok: