14 Kasım 2011 Pazartesi

Farklı Makarna


Merhaba arkadaşlar alışılmışın dışında bir makarna pişirme tekniği ile birlikteyiz.tv programı sunuyorum sanki :)
Neyse benim makarna pişirirken genelde tercih ettiğim bir yöntem bu.suyunu dökmüyoruz kendi yağı ve suyu ile pişiyor.Zaman olarak biraz daha fazla pişiriyoruz,suyunu çekmesi gerekiyor.
Malzemeler:
İstediğiniz bir makarna çeşiti,Kişi sayısına göre kase ile ölçülür,
Su,
Tereyağ ve sıvıyağ,
Yapılışı:
Pilav tenceremize bir miktar sıvıyağ,1,5 yemek kaşığı tereyağ ekleyelim yağı eritelim.Makarnamızı ölçüp yağımıza ekleyelim.Karıştırararak pirinç kavurur gibi kavuruyoruz.Suyumuzu yine ölçerek makarnamıza ekliyoruz.Makarna bir kase ise suyunu 2 kase olarak ölçüyoruz.Tuzunu ekliyoruz.isteğe göre baharat,tuzot eklenebilir.kapağını kapayıp arada karıştırıyoruz.suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Not:Yaz mevsiminde makrnanın kavurma işlemi esnasında doğranmış yeşil biber eklenir birlikte kavrulur.sonra içine rendelenmiş domates eklenir.1-2 dk daha karıştırarak suyu eklenir.çok leziz bir makarna oluyor.

Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok: