21 Mart 2012 Çarşamba

Midye Tatlısı

Evet arkadaşlar kısa akşamın karı diyerekten arşivi bir güzel mesken edinen tatlımızı ekleyelimde rahatlayalım.hatta geçen hafta şerbetlenmiş halini en son görüntü olarak kaydederek sizlerle paylaşıma hazırladım.Ama çok zor zaman buluyorum bu konu ekleme işine yaa ne yapmalı,ne etmeli....

Malzemeler:
250 gr tereyağ(üzeri için)
1 Su bardağı süt,
1 Su bardağı sıvıyağ,
1 Yumurta,
Ezilmiş ceviz,
1 paket vanilya,
1/2 çay kaşığı tuz,
Aldığı kadar un,
Bolca nişasta,
Şerbet için:3 bardak toz şeker,4 bardak su,2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Margarin ve ceviz hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp,azar azar un ekleyip hamuru hazırlayalım,ceviz büyüklüğünde 4 erli bezeler hazırlayalım.Her bir bezeyi geniş bir tabağa nişasta koyarak bu nişastaya batırarak 10 cm genişlikte oklava ile açılır,4 bezeyede aynı işlem uygulanıp üst üste koyulur.bastırarak birbirlerine yapıştırılır.Oklava yardımı ile nişasta serperek açılır.Rulo şeklinde yuvarlatılır.


resimdeki gibi 1 cm kalınlığında dilimlenir.

Her bir parçada yuvarlakları üste gelecek şekilde oklava ile hafif bastırıp yassıltılır.Yukarıdaki şekilde hazırlanır.Üzerine ezilmiş ceviz koyulur.


Parmakla bastırarak kapatılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.180 yada 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Soğumaya bırakılır.Bu arada şerbeti ocağa koyulup hazırlanır.Şerbetin kıvamı tırnak üzerine bir damla akıtılıp eğer akışkan değilse olmuştur.Ben bu tatlıyı önceden 2 yada 2 ölçü hazılayıp dolapta 2-3 hafta kadar bekletiyorum.İhtiyaç halinde şerbetleyip ikram ediyorum.Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta şerbet ılık olacak,ayrıca tatlı şerbeti iyi çeksin diye alt üst çevrilir.
Afiyet şifa olsun :)

Hiç yorum yok: