6 Kasım 2013 Çarşamba

Haşhaşlı Revani



Eskiden beri severdim haşhaşlı tarifleri ama sanki bağımlılık mı yaptı ne özellikle kekini sürekli canım istiyor bu aralar.... sık sık yapıyorum bende :)
Bu gün Haşhaşlı revani paylaşacağım sizlerle
Malzemeler:
keki için:
4 Yumurta,
Yarım su bardağı sıvıyağ,
1,5 su bardağı süt,
1 su bardağı siyah haşhaş,
1,5 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı hatap un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker,4,5 su bardağı su,birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Keki:
Yumurta ve şeker derin bir kapta 6-7 dk mikserle iyice çırpılır.Sıvı yağ,süt  eklenir tekrar çırpılır.İrmik,haşhaş ve vanilya eklenir çok az karıştırılır.Un ve kabartma tozu elenerek karışıma koyulur.Mikserle iyice birbirine yedirilir.Yağlanmış tepsiye dökülür üstü ve altı kızarana kadar 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Şerbeti:
kekini fırına verince tencereye şeker ve suyu koyarız.kaynamaya başlayınca 5 dk kısık ateşte kaynatırız.Limonunu ekleyerek 5 dk daha kaynatırız,ocağın altını kapatıp ılımaya bırakırız.
Not:keki fırından çıkınca 15 dk dinlendirelim sonra dilimleyelim.Bu arada ılımış olan şerbetimizi dilimlerin aralarına ve üstlerine gezdirerek dökelim.
Afiyet şifa olsun

Hiç yorum yok: